Advokathjelp ved heving av kjøp

advokathjelp-bil

Skal jeg bruke advokat i min hevingssak? 

Vi hjelper både selgere og kjøpere av biler. Mange vil ha nytte av advokatbistand, med ikke alle. Vi forsøker her å gi innspill til hva du bør tenke over.

Innledende fase 

Hvis du leser denne artikkelen har du kanskje kommet i en situasjon der du vurderer å heve kjøpet av din bil, eller har forsøkt å heve kjøpet, men ikke nådd frem. Eller har du kanskje solgt, og mottatt krav fra kjøper? Det er ikke uvanlig. Bilsaker er på klagetoppen, og skaper manger klagesaker.

Hvis du er i tidlig fase og akkurat har oppdaget mangelen pleier vi å anbefale at man sender reklamasjon selv. Det kan jo hende selger vil godta hevingskravet? Les mer her om hvordan du kan gå frem.

Har du solgt bilen og lurer på hva du skal gjøre, kan det ofte være mer hensiktsmessig med rask bistand fra advokat. De gangene vi hjelper selgersiden merker vi ofte at kjøper kan miste motivasjonen om kravet avvises på en god måte i tidlig fase. Vi har en ærlig og redelig tilnærming til saken. Det vil alltid være et mål for oss å løse saken så tidlig som mulig, på en måte som kunden er fornøyd med.

Selger har avslått kravet 

Hvis selger ikke vil godta det kjøper krever, har det oppstått en såkalt tvist. Partene står da ved et veiskille:

 1. Skal advokat kontaktes?

Mange spørsmål melder seg. Har advokaten rett kompetanse? Blir det dyrt? Kan jeg like gjerne klare det selv? Kan forliksrådet eller Forbrukerrådet hjelpe meg?

Som advokater innen fagfeltet er det naturligvis lett for oss å anbefale at man skal bruke advokat, men vi skal forsøke å være balanserte og trekke frem forhold som taler både for og imot å bruke advokat. Det er kun en advokat som ivareta dine interesser. I forliksrådet og Forbrukerrådet er det en nøytral saksbehandling hvor det ikke gis tips eller råd til hva du bør gjøre. Mange brenner seg derfor på at de ikke kan reglene og skjønner hva som må gjøres.

Forhold som taler imot å bruke advokat 

 • Du ønsker ikke å bruke penger på advokat
 • Du finner ikke en advokat som er egnet for saken
 • Du tenker at saken ikke kan føre frem og vil ikke ta risikoen
 • Objektet er rimelig og det er ikke lønnsomt å bruke mer ressurser
 • Du stoler på at du selv kan gjøre jobben like godt

Forhold som taler for å bruke advokat

 • Forsikringen dekker advokat

Mange tror at de må betale alt selv. Det er ikke riktig. Etter betaling av grunnegenandel dekker forsikringen din 80% av utgiftene til advokat. Det er således ikke så dyrt som mange tror. Hvis advokaten har en timepris på kr 2500, er reell utgift for deg kr 500. Det er ikke mange tjenester i dag som koster mindre enn kr 500 per time.

 • Du kan bruke en ekspert

En ekspert kan optimalisere saken og ivareta dine interesser.

 • Juss er ikke for alle - en advokat kan jussen

Noen er flinke til å legge fliser, andre kan bruke gravemaskin. Å kunne faget gir selvsagt et fortrinn.

 • Frister og bevis

En advokat med rett kompetanse kjenner til alle fristene og bevisreglene. Hevingssaker kan by på vanskelige grensedragninger.

 • Ekspert på landsbasis

Advokateksperter i dag jobber ofte på landsbasis. Geografi er således ingen hindring.

 • Du kan bruke tiden din på noe mer hyggelig

En advokat tar saken fra A til Å. Klienten slipper å tenke på alt selv.

Søker du advokat som kan hevingssaker? Kontakt oss i dag for en uforpliktende og hyggelig prat om din sak. 

Saker vi har løst, referansesaker (austinlyngmyr.no)

Hva sier tidligere klienter om oss? 

post@aladvokat.no - tlf 24 02 20 20

Send oss gjerne en beskrivelse av din sak via skjema eller på en epost. Du blir deretter kontaktet av en ekspert som kan hjelpe deg å vurdere saken. Den første henvendelsen er gratis.